XS4ALL kan verdwijnen

blankWij doen het niet snel om “reclame” voor iets te maken. De laatste keer dat we onze lezers op iets attendeerden werden we, waarschijnlijk terecht, door Indigo Revolution op de vingers getikt. Dat is goed, want we moeten elkaar scherp houden. We waren wat snel met de publicatie en lieten ons vooral drijven door het thema.

Bij dit thema ligt het iets anders. Elk modern mens is vandaag afhankelijk van een internetaansluiting en daarmee van een provider. Een bedrijf die ons toegang verschaft naar de wereldwijde informatie, allerlei online toepassingen mogelijk maakt en die ons de autobaan levert voor het grootste gedeelte van onze persoonlijke en zakelijke communicatie.

Dat is niet nix.

Veel van onze persoonlijke data die we de wereld in sturen, loopt via onze internet provider. De som van deze data geven een aardig perfect profiel van de gebruiker en het is eigenlijk merkwaardig dat maar weinig mensen zich hiervan bewust zijn. Door een gebrek aan inzicht doen de meeste consumenten maar wat, en ze beoordelen de levering van deze ongekende mogelijkheden vooral op prijs, snelheid en betrouwbaarheid (in de zin van beschikbaarheid). Er is weinig besef dat het hierbij om zeer veel, intieme en vertrouwelijke informatie gaat.

Dat internet providers de verleiding niet kunnen weerstaan om in te spelen op de big-data-honger in de wereld met de enorme vloed aan gegevens die van ons over hun servers lopen, kunnen we rustig van uit gaan. Want niet de klant staat bij de meesten in het middelpunt maar de aandeelhouder.
Wanneer je ook nog bedenkt dat de Nederlandse internetmarkt voor een groot deel door buitenlandse multinationale ondernemingen bedient wordt, is het geen overbodige luxe om hier iets bewuster mee om te gaan.

In dit licht was tot voor kort XS4ALL de coryfee. Door de plannen die KPN heeft, zij is de eigenaar van XS4ALL, verdwijnt XS4ALL en daarmee een betrouwbare Nederlandse internetprovider.

Het begon met toegang voor iedereen.
Nu is er vrijheid voor iedereen.

Na bijna een jaar vergeefs te hebben gestreden voor het behoud van een zelfstandige opererend XS4ALL is uit het Actiecomité XS4ALL Moet Blijven een nieuwe internetprovider ontstaan.

Per direct kun je je inschrijven bij Freedom Internet als founding member, met het zicht op een, in alle opzichten fatsoenlijke internet aansluiting! Wat ons betreft een aanrader.

We hebben vanuit Wakkermens het bedrijf gevraagd waarom er niet is gekozen voor een coöperatieve vereniging als rechtsvorm. Hiermee zou een drempel geschapen kunnen worden dat na enige jaren van succes, de eigenaren van Freedom Internet b.v. het bedrijf, wat dan groot geworden is door gebruikers en medewerkers, gewoon aan de hoogst biedende verkopen. Dit is met XS4ALL gebeurt maar ook bij Skype bijvoorbeeld.

Men heeft gekozen voor een bv waar ook de Stichting Appeltaart, ook als ethische waakhond, eigenaar van is. Onduidelijk echter is hoe groot het aandeel van deze stichting is. Afgezien daarvan, heb je als buitenstaander geen invloed op een stichting.

Hier is een beknopt overzicht van de ontwikkelingen tot nu toe.

En hier gaat het gelijk naar Fredom Internet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.