Tweede Kamer is unaniem krankzinnig geworden

Verschenen op De Lange Mars

blankHet gebeurt overal weleens dat het parlement een uitglijdertje maakt. De leden zijn per slot van rekening zelfs na hun uitverkiezing nog steeds mensen. Wel is er steeds sprake van een meerderheid die tegen de zin van de minderheid iets aanneemt. Als burger kan je daar nog mee leven, steeds zijn er een paar verlichte zielen die de meest onmenselijke voorstellen afwijzen en daardoor de kamer een zweem van menselijkheid meegeven. Dat is sinds de afgelopen week niet meer aan de orde.

 

De Tweede Kamer stemt namelijk unaniem voor de schuldig verklaring van de Russen in het MH17 drama. Zij nemen het onderzoek van de JIT serieus of vinden het ‘plausibel’. Rutte zegt trots de Russen aansprakelijk te stellen voor het neerhalen van de MH17 met een BUK raket. (Niet dat dit overigens iets betekent, maar het bekt lekker)

blankHoe bestaat het dat een politiek beladen partijdig onderzoek als dat van de MH17 serieus wordt genomen door alle beroepspolitici uit de Tweede Kamer? Zijn ze onder invloed van te veel fluoride, zijn ze bedwelmd door het drinken van foute koffiemelk? Hing er teveel smog over de Hofvijver? Wat is er in godsnaam aan de hand op het Binnenhof?

De afgelopen week is het historisch warm geweest, het ene warmte record na het andere wordt verbroken. Kan het zijn dat de warmte ook daar in de geairconditonde ruimtes van ‘s lands parlement heeft toegeslagen? Is er misschien een geheimzinnige uitbraak van het anti-Ruslandvirus geweest?

Laten we deze gebeurtenis voor ons (hopelijk) wakkere nageslacht vastleggen.

Wat heeft zich daar achter de schermen, of in de nis van de vlag afgespeeld? Eerst wordt het volk onplezierig verrast met de mededeling dat de kamerleden voor een vlag met vlaggenstok 12.000 euro neer hebben geteld (dat is het veertigvoudige wat gewone burgers er voor betalen) en daarna zijn ze helemaal los gegaan over Rusland. (Op verzoek van enkele christelijke partijen moet er een vlag geplaatst worden in de zaal van de Tweede kamer; nadat kamerleden ontevreden zijn over deze vlag pronkt er sinds kort een vlag op een grotere stok)

Is het de uitwerking van deze trotse driekleur die zelfs het hart van de meest doorgewinterde criticus van Holland heeft vermurwd?

 » Lees verder

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.