Ministerie van Waarheid spreekt

Dit bericht hebben we van 9forNews geplukt

blankEen speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het coronavaccin op social media bestrijden, heeft het kabinet aangekondigd. Het kabinet wil actief gaan optreden tegen ‘desinformatie’ zodra het coronavaccin er is, schrijft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Hij zegt een strategie voor te bereiden, waarbij de overheid de social media ook gebruikt om mensen te wijzen op ‘het belang van vaccinatie’.

De Jonge begrijpt dat er veel vragen zijn over de veiligheid van een vaccin, maar die wordt goed bewaakt, verzekert de minister. Hij hoopt dat het vaccin begin volgend jaar beschikbaar is. Zelf is hij ‘van harte bereid zich te laten vaccineren’. Afgelopen week zeiden verpleegkundigen en verzorgenden nog dat ze geen verplichting van het coronavaccin willen voor hun beroepsgroep. Ruim driekwart is hierop tegen.

“Democratie is dood!”

Een denktank die onwaarheden over het coronavaccin gaat bestrijden, daar zitten mensen niet op te wachten. “Het kabinet gaat actief optreden tegen desinformatie op social media. Waarom lopen de rillingen mij daarbij over de rug?” vraagt Elise De Windt.

“Met onwaarheden worden in dit geval ‘waarheid en kritiek’ bedoeld. Alleen dictators leggen hun tegenstanders het zwijgen op! In een democratie is er altijd een open debat! Zegt veel over Nederland. Democratie is dood!” reageert singer-songwriter Nicky Monreau.

Lees verder bij 9ForNews

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.