Korte ketens gaan de burger (op)voeden

blankDynamisch Perspectief is het ledenblad van de Biologisch-Dynamische-Vereniging. Zij heeft een themanummer Korte Ketens gepubliceerd.

Thema-redacteur Bert van Ruitenbeek, directeur van de Stichting Demeter, leidt de lezer langs bijzondere initiatieven van boeren en consumenten.
Zo heeft biodynamisch melkveehouder Bram Borst een 24/7 afhaalhuisje voor zijn loeigoeiezuivel op het erf staan waar de boerenzuivel niet aan te slepen valt. Douwe Korting, initiatiefnemer van Herenboeren, vertelt hoe burgers een voedseltransitie kunnen versnellen en ook komen er consumenten aan het woord die vertellen over het plezier dat zij beleven aan boodschappen doen bij de boer. Met Jelleke de Nooy, specialist in agro-ecologie, en Volkert Engelsman, directeur Eosta, zoomen we uit en komen we erachter dat sperzibonen uit Egypte soms nodig zijn om de lokale markt voor biodynamische voeding op gang te brengen. Kortom, een inspirerend nummer dat een kijkje geeft in de nabije toekomst van een duurzaam voedselsysteem. Het magazine kunt u hier downloaden. Veel leesplezier!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.