Het virus is waarschijnlijk al niet meer hier.

Een bijdrage van De Nieuwe Wereld

Dwarsdenker Willem Engel claimt dat virus al weg is.
Heeft hij een punt? Praat mee!

Het virus is waarschijnlijk al niet meer hier.

Engel is zeer kritisch over de wijze waarop het coronavirus wordt aangepakt. Hij betoogt dat er weliswaar veel informatie beschikbaar is, maar dat deze vaak niet klopt. “Ook als deze wetenschappelijk is.” Engels spreekt zelfs over systeemrot: “Er is te weinig controle op wat we meten en wat we moeten doen.”

Marlies Dekkers in gesprek met biofarmaceut Willem Engel over corona.
Bron op YouTube

0:31 Wat heb je gestudeerd? En wat heb je daarna gedaan?
3:48 Over het werk dat Engel gedaan heeft in deze coronacrisis
4:52 Wat wisten we in februari?
7:40 Wat is jouw visie op de lockdown?
10:50 Waar ligt de verspreiding van het coronavirus aan?
17:44 Suggereer je nu dat heel veel mensen het virus al hebben gehad? “1 tot 2 miljoen mensen”
21:23 “Het virus is waarschijnlijk niet meer hier”
32:30 Over Hydroxychloroquine (HCQ) “Het is geen geneesmiddel: het helpt het geneesmiddel de cel binnenkomen”
39:40 Wat zouden we dan wel moeten doen qua preventie? We willen niet voor ieder kuchje naar de huisarts
45:20 Jij zegt: alle maatregelen weg. Maar moeten we nog op iets letten?

 

Vooral op de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen die de overheid heeft genomen levert Engel radicale kritiek. “De effecten van de lockdown zijn echt desastreus geweest voor de psychische gezondheid en de economie. Maar het heeft ook heel veel andere doden veroorzaakt.” Door de nadruk op de behandeling van patiënten met het coronavirus heeft men op veel andere plekken in de gezondheidszorg steken laten vallen. Engel spreekt over blikvernauwing. “Het is niet te verantwoorden dat we met een tunnelvisie op een stukje zijn gaan focussen en de rest hebben laten zitten.”

Verreweg het grootste deel van de besmettingen, zo stelt Engel, vindt plaats door middel van aerosolen. Dat zijn druppeltjes die onder bepaalde klimatologische omstandigheden kunnen blijven zweven. Mensen scheiden aerosolen uit als ze praten, zingen of anderszins geluid maken. “Daar zit het virus in.” Hoe zit het dan met de maatregelen die zijn genomen, zoals de anderhalve meter afstand? “Echt complete onzin. Heel schrijnend dat we dingen hebben gedaan die nul zin hebben.”

Volgens Engel hebben veel mensen in Nederland het coronavirus al gehad. Hij schat dat dit er een tot wee miljoen zijn. “Het is nog nooit gebeurd, met welk virus dan ook, dat 100% besmet raakt”. Engel betoogt tevens dat een laag percentage al tot groepsimmuniteit leidt. Dat percentage hebben we in Nederland al lang bereikt. Daarom stelt hij zelfs: “Het virus is waarschijnlijk ook al niet meer hier”. Daarom roept hij iedereen die nu positief test op covid-19 om een viability test aan te vragen bij de huisarts. De gewone testen zijn volgens hem onbetrouwbaar. Ze geven een positieve uitslag als er restjes virus in het lichaam zitten, terwijl die helemaal niet besmettelijk zijn. Engel: “Het belangrijkste is dat als je nu positief test dit niet betekent dat je ziek bent.” Hij pleit voor klinisch diagnosticeren in plaats van de huidige PCR testen.

Ook laat Engel zich uit over HCQ, oftewel Hydroxychloroquine. “Het is geen geneesmiddel: het helpt het geneesmiddel de cel binnenkomen”. Dat het zo slechts bekend staat, heeft volgens Engel te maken met het feit dat commerciële partijen een ander middel op de markt wilden brengen. “De wetenschap heeft zich laten gebruiken om HCQ in een kwaad daglicht te stellen.” Verder is het qua preventie belangrijk om voldoende vitamine C en D, en mineralen als zink binnen te krijgen. Dat versterkt het immuunsysteem. Net als in contact komen met anderen en een laag stressniveau. Engel: “Dat zijn harde wetenschappelijke feiten [..] Er is geen enkele grondslag voor alle maatregelen.”

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek

De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de VU, Centrum Ethos en Filosofische School Nederland.

Volg de nieuwe wereld!

Website: https://www.denieuwewereld.tv/
YouTube kanaal: https://www.youtube.com
Twitter: https://twitter.com/De_NieuweWereld

1 gedachte over “Het virus is waarschijnlijk al niet meer hier.”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.