Door God verlaten?

blankOnze manier van denken wordt nog steeds in hoge mate bepaald door joods-christelijke-romeinse filosofische denkbeelden. Nederland werd sinds mensenheugenis geregeerd door een partij die nog steeds het woord “Christen” in haar naam heeft, maar daar merk je niet meer veel van, behalve als de kamerleden om de vier jaar een eed op de bijbel afleggen. De coronamaatregelen staan diametraal tegenover de geboden van liefde en barmhartigheid. Oude mensen zijn eenzaam opgesloten en als ze zich op hun laatste weg begeven, doen ze dat alleen en zonder hun geliefden.

De Kerken zijn  uitermate terughoudend in hun uitlatingen over de huidige situatie. Vroeger werden plagen zoals de pest steeds beschouwd als Gods gesel, maar ik heb nog niet gehoord: Corona is de straf Gods. Veel mensen verkeren in opperste verwarring en weten niet meer wat ze moeten geloven. Dit wordt nog versterkt door het vermoeden dat de media en de politiek niet de waarheid vertellen. In deze geestelijke chaos, zou een beetje geestelijke bijstand van de Kerk wel op zijn plaats zijn.

Laat ik heel duidelijk zijn – ik ben niet gelovig. Ik zie corona niet als een straf Gods, en tendeer eerder in de richting: “Gaia Strikes Back”, maar ik vind het opmerkelijk dat je van de Kerk helemaal niets hoort (ja, misschien lees ik ook niet de juiste bladen).

In Duitsland heeft onlangs een prominente geestelijke op een demonstratie van Querdenken(1)De beweging werd in eerste instantie in Stuttgart opgericht. Voluit is het: Querdenken 711 (711 is het netnummer van Stuttgart)
https://querdenken-711.de/
Intussen bestaat er een landelijk netwerk van organisaties die echter niet centraal bestuurd worden.
gesproken. Jürgen Fliege  heeft jarenlang bij de ARD verschillende uitzendingen verzorgd en staat bekend als de “televisie-dominee”.

Hier een kort interview met deze strijdbare geestelijke. En let wel – hij zegt echt: “die Scheisse dampft”, waarvoor ik geen betere vertaling kon verzinnen dan “er is stront aan de knikker”.

Het Interview is afkomstig van NuoVisoTV.

Mocht er iemand in deze toch wel bijzondere dominee geïnteresseerd geraakt zijn, dan is er hier een video van zijn preek op de Querdenken-demo in München te vinden.

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.