Annexatie van Nederland krijgt geen officiële feestdag

Na enkele decennia van voorbereiding is Nederland er klaar voor. Minister-president Rutte geeft gas want hij wil de geschiedenis ingaan als de bewindsman die Nederland tot de 51ste staat van Amerika heeft gemaakt.

blankIn een kort telefoongesprek met president Trump, waarbij Rutte vroeg of er nu wel of geen nationale feestdag aan verbonden zou moeten worden, verwees Trump Rutte door naar de belanghebbende organisaties. Dat Trump de machtselite niet onnodig op de tenen wil trappen is begrijpelijk, wel onhandig voor Rutte, want de lijst van de betrokkenen is lang.

Gedacht werd aan de 5de mei als feestdag voor deze formele integratie van Nederland in de USA. Want sinds de 5de mei 1945 viert Nederland de intocht van de Amerikanen. Op deze dag vieren we dat Amerika vaste voet in Europa kreeg en sindsdien Europa bezet. Het zou voor de heersende media geen grote moeite zijn om deze bezetting, nu al bekend als bevrijding, verder tot integratie positief om te vormen.

Al snel klonk vanuit de belanghebbende organisaties, dat met het toekennen van een nationale feestdag aan deze integratie van Nederland, onnodig veel slapende mensen gewekt zouden worden en er misschien onaangename vragen zouden op kunnen komen.

Nepnieuws

Het bovenstaande is in deze vorm niet waar. Het is, zoals gebruikelijk in de media, de halve waarheid die vervolgens tot leugen wordt.

De geschiedenis wordt altijd door de overwinnaar geschreven.
Feitelijk is het natuurlijk wel juist dat Europa sinds 1945 door de Amerikanen bezet wordt. En voor Nederland geldt niet alleen dat er op de luchtmachtbasis Volkel nog steeds 22 kernbommen liggen. Over het gebruik, het inzetten van deze kernwapens dus, heeft Nederland niets te zeggen. Nee, ook niet via de NAVO, want deze club heeft ook geen bevoegdheid over deze nucleaire wapens. De bevoegdheid ligt alleen bij Amerika, bij de Amerikaanse president dus.

45 jaar na de landing van de Amerikanen, waren er rond 1990 nog steeds ruim 300.000 militairen op Europees grondgebied gestationeerd op ca. 100 Amerikaanse basissen. Inmiddels en nog eens 30 jaar verder, zijn er nog steeds ca. 60.000 Amerikaanse militairen in Europa aanwezig. De afname wordt in Europa graag verklaart doordat door het uiteenvallen van de Sovjet Unie, de grote bedreiging die daar vanuit ging, wegviel. Ook dit is weer een halve waarheid. Veel meer heeft de horigheid van de Europese landen een dusdanig niveau bereikt dat deze als absoluut betrouwbaar mag gelden.

Twijfelachtige eer voor Nederland

blankIn dit licht van horigheid moeten we ook het neerstrijken van Amerikaanse tech-giganten zoals Google, Microsoft & co. in Nederland zien. Voor deze bedrijven vormt Nederland blijkbaar een zeer veilige standplaats. De enorme datacenters die inmiddels in Nederland zijn neergezet, gevuld met het meest waardevolle kapitaal waar deze bedrijven over beschikken, worden hier als veilig beschouwd. Dit zijn bedrijven die een grotere omzet hebben dan de Nederlandse staatsbegroting.
Ongeveer de helft van alle Nederlandse internet aansluitingen worden verzorgt door Amerikaanse bedrijven, en daarmee ook de communicatie die hierover loopt. Het is slechts een kwestie van tijd dat ook KPN door een multi overgenomen en opgeslokt wordt.
Bijna alle overheidsdiensten werken op Windowssystemen (Microsoft). Men heeft er blijkbaar überhaupt geen moeite mee dat onze Grote Broeder in allerlei zaken kan meekijken.

Nederland als Amerikaanse springplank

Nederland vervult binnen Europa, als klein, afhankelijk landje, een bijzondere rol voor Amerika. Onderdanige politici hebben sinds de Tweede Wereldoorlog als schoothondjes aan het Amerikaanse lijntje gefunctioneerd in ruil voor allerlei gunsten. Baantjes ed. maar ook om de schijn hoog te houden dat Nederland invloed heeft op het wereldgebeuren. (En dat daarmee onze politici héééle belangrijke mensen zijn). Nederlandse politici hebben binnen de Europese gemeenschap op elk gebied de belangen van de Grote Broeder gediend.

Nog veel zorgelijker is dat deze politieke schoothondjes ook de media in Nederland beheersen en daarmee het overgrote deel van het gedachtegoed binnen Nederland vormen.
Dit gedachtegoed betreft niet alleen onze kijk op het wereldgebeuren, waar de goede Amerikaan onze steun nodig heeft tegen de slechte Rus. Of, waar het nieuws bij ons informatie heet en in Rusland propaganda.

Geraffineerd en onderhuids

blankNee, het gaat veel dieper. De taal, film, muziek, kortom de heersende cultuur in Nederland wordt sinds de Tweede Wereldoorlog Amerikaans getrimd. En niet weinig succesvol. Waarom krijgen we vooral Amerikaanse films aangeboden en horen het meest Engelstalige muziek? Niet omdat dit de besten zijn want onze oosterburen produceren bijvoorbeeld ook steengoede films met een geraffineerd en hoogstaand niveau. Ook wordt er in Duitsland of Scandinavië hele goede muziek gemaakt.

Te beginnen bij de kinderen: Engels is een verplicht vak op scholen. Op hoge scholen en universiteiten worden veel colleges in het Engels gehouden en er zijn zelfs al middelbare scholen waar tweetalig les gegeven wordt. Het beheersen van de Engelse taal is op hbo en universitair onderwijs een voorwaarde.

Het eigen, het bekende, het vertrouwde gevoel wordt ook geactiveerd wanneer het om informatie gaat. Nieuws, of gebeurtenissen die vanuit het Westen komen, hebben zo automatisch een groter waarheidsgehalte dan bijvoorbeeld wanneer deze uit het Oosten komen.
Ook bij een zogenaamd kritische persoon zal bij tegengestelde informatie uit Oost of West de neiging ontstaan om de westerse informatie als aannemelijker te interpreteren.

 

Een kleine explainer

Een bekende van mij werkt voor een repairhouse, backoffice voor sales. ‘s Ochtends, snel bij de fietspoint een citybike geleend en vervolgens bij de cheesecorner rechts, even door een no-go area en dan is hij al op location.
Alhoewel hij slechts parttime werkt, is zijn performance door zijn spirit wel een beetje overdone. Het businessplan van de company is niet zo heel scherp.
‘s Morgens, na een korte briefing, is het werk tamelijk easy waarna rond de middag nog een korte follow-up volgt. Alhoewel hij een outsider blijft door zijn roots, was het voor hem een eyeopener toen het callcenter werd geoutsourcet.

Deze reader eindigt met een kleine reminder:

Wie zijn taal kwijt raakt, verliest zijn identiteit.

Sommigen zullen dit voorbeeld (example) wellicht wat overdreven vinden, maar de werking is zeer effectief.
We verbazen ons niet meer over de vrachtauto die met solution for…, delivering…, storage.. enz. vol geplakt is.
Wie in de Nederlandse vacaturebank kijkt moet eerst weten waar consultancy, engineering, finance, E-commerce voor staat. Is dit alles cool of gewoon silly? Nee, het lijkt me niet gewoon een tijdverschijnsel of mode.

blankIk vind het tamelijk gehersenspoeld (brainwashed).
Met een repairhouse wordt waarschijnlijk reparatiehuisje bedoelt en met cheescorner de kaasboer op de hoek. Waar het precies bij fietspoint om gaat, ben ik nog niet achter gekomen.

Geopolitiek

Tot slot is het nog even interessant om Nederland hier met Kosovo in verbinding te brengen.

Nederland en Kosovo zijn zo klein dat ze gewoon onder de voet worden gelopen. De betrouwbaarheid van Nederland is voor een groot deel op de culturele indoctrinatie gebaseerd. Kosovo als VN – protectoraat is gewoon (illegaal) door de VS in beslag genomen.

Bij de annexatie van Kosovo door Amerika, is bij de import van “Mensenrechten, vrijheid en democratie” weinig of geen grote weerstand geweest. Het gebied telt slechts 1,8 miljoen inwoners en een hele “Grote Broeder” heeft een hele grote zak met heel veel geld meegebracht. In Kosovo heeft Amerika inmiddels Camp Bondsteel als een van de grootste Amerikaanse militaire basissen van Europa geïnstalleerd.

Een blijvende Amerikaanse aanwezigheid op de Balkan was dan ook een van de doelstellingen van de Joegoslavië – oorlog. Elk land wat daaraan mee heeft gedaan, heeft zich aan oorlogsmisdaden schuldig gemaakt (ook Nederland) want het was volgens internationaal recht een illegale oorlog. En wat de Amerika met Kosovo gedaan heeft, is identiek met wat Rusland op De Krim verweten wordt.
Een grappige schets van Kosovo vonden we hier. Met de aanvankelijke “rust” is inmiddels wel het een en ander verandert.

Nederland in het westen, Kosovo in het zuidoosten en jawel, Polen in het noordoosten. Polen wordt, naast het hier en daar verdelen van dollars, gemanipuleerd door misbruik te maken van het wantrouwen wat diep in de Poolse bevolking verankert is tegenover zowel Rusland en Duitsland.

Het is een beetje een chaotisch verhaal geworden door gebrek aan professionaliteit. Misschien dat iemand zich geroepen voelt, hier nog eens een sluitend verhaal van te maken.

1 gedachte over “Annexatie van Nederland krijgt geen officiële feestdag”

  1. Allereerst een compliment voor je artikel! Je schrijft dat het misschien ietwat chaotisch is geworden, maar voor mij is de grote lijn die je schetst heel helder. Met name omdat ik die lijn ook al lang heb gezien. Maar er zou een nog veel diepere achtergrond vermeld kunnen worden. Die zal ik hier echter maar niet gaan benoemen, want die is nogal uitgebreid. Zowel in de breedte als in diepte c.q. hoogte.

    Over het 5 mei-ritueel heb ik in 2016 zelf ook een artikel geschreven. Het is een lang artikel, maar misschien vind je er nog iets van je gading in.

    https://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/het-4-en-5-mei-ritueel/

    Ga zo door met je boeiende schrijfwerk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.