5 juni 1968 Robert Kennedy vermoord..

Dit artikel verscheen bij WantToKnow.nl/be

blank

5 juni 1968: Robert Kennedy vermoord..

 

blankRobert én John Kennedy waren de laatste staatslieden die weerstand boden tegen de krachten die reeds volop werkzaam waren in en achter de Amerikaanse regering

Het is 5 juni 1968, als Robert Kennedy, de broer van de in 1963 vermoorde president John F. Kennedy van de Verenigde Staten, zélf het slachtoffer wordt van een moordaanslag. Hij overleefd het niet. Al snel wordt de ‘eenzame gek’ Sirhan Sirhan opgepakt, zoals hij wordt betiteld. Hij zou in zijn eentje de aanslag op Robert Kennedy hebben beraamd. Maar vanzelfsprekend, zoals ook bij de moord op zijn broer in 1963, is ook de moord op Robert Kennedy in een véél groter perspectief te plaatsen. En is het méér dan logisch om te kijken naar de politieke vijanden, die baat hadden bij het uit de weg ruimen van deze presidentskandidaat.

De moord op Robert Kennedy, 2 maanden ná de moord op dominee Martin Luther King, lijkt te verlopen, langs dezelfde lijnen, waarmee ook zijn broers moord was omgeven. Net als het zwarte schaap Lee Harvey Oswald, is het hier Sirhan Sirhan, die al zijn leven lang -vanuit de gevangenis- verklaart dat hij ABSOLUUT onschuldig is. (HIER) De moord op Robert Kennedy in de keuken van het Ambassador Hotel in Los Angeles zorgde ook voor het verloren gaan van essentieel bewijsmateriaal. En er waren CIA-agenten in de zaal rondom de aanwezigheid van Robert Kennedy, om redenen die nooit zijn onthuld.

blankDe ‘verschrikkelijke moordenaar’ Sirhan Sirhan, vlak na zijn vastname, ná de moord op Robert Kennedy in 1968. Zie de wezenloze blik in zijn ogen; is het niet eerder verbazing dan haat..?

Kijken we naar de zittende president van dat moment, Lyndon B Johnson, dan is het voor velen duidelijk dat ook dit keer, deze Johnson weer een essentiële rol speelde. Johnson gaat door het leven als de man die door het militair-industrieel complex in de VS was uitverkoren, om hun belangen te dienen. And so he did..! Hij was de president die op gruwelijke wijze, de oorlog in Vietnam in alle hevigheid liet losbarsten. En Robert Kennedy..? Ja, die was volledig tégen deze oorlog en daardoor mateloos populair. Tijd om kennelijk afscheid van je leven te nemen..

Robert Kennedy had zojuist de voorverkiezingen van de Democratische Partij gewonnen en maakte een zéér goede kans om president te worden.

Lees verder op WantToKnow.nl/be 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.