Dalende vaccinatiegraad van het HPV-vaccin leidt tot manipulatief media-offensief

26-07-18 07:16:00,

In de laatste week van Juni 2018 verschijnt er in Nederlandse media een golf aan berichten over het HPV vaccin. Is er soms een HPV-epidemie uitgebroken? Nee. Lopen meisjes van 12 jaar gevaar? Nee. Is het toeval dat alle kranten in precies dezelfde week de behoefte voelen om ons de schrik op het lijf te jagen? Nee, ook dat niet. Het betreft een ‘media-campagne’. Een strak georganiseerde samenwerking tussen beleidsmakers, journalisten, ‘experts’ en niet te vergeten de farmaceutische industrie. Het vooropgezette doel van de campagne is de dalende vaccinatiegraad koste wat het kost weer omhoog te krijgen. Zelfs al moet het publiek daarvoor misleid worden.

De aanleiding

De aanleiding voor het media offensief is een kamerbrief van staatssecretaris Blokhuis (VWS) aan de leden van de Tweede Kamer over de  vaccinatiegraad. Hij informeert hen dat de deelname aan de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker voor het tweede jaar op rij is afgenomen, van 53 naar 46 procent. 1  De brief van Blokhuis is gebaseerd op het rapport ‘Vaccinatiegraad en jaarverslag Rijksvaccinatieprogramma 2017’, dat kort daarvoor, op 21 Juni 2018 is gepubliceerd. Uit het rapport komt het volgende citaat:

‘Voor de HPV-vaccinatie is de verdere daling in de vaccinatiegraad van 8 procent ten opzichte van vorig jaar opmerkelijk. Overigens is niet alleen in Nederland een daling te zien. Belangrijkste reden om niet tegen HPV te vaccineren of daarover te twijfelen, zijn zorgen over mogelijke bijwerkingen van het HPV-vaccin. De Gezondheidsraad zal opnieuw advies uitbrengen over HPV-vaccinatie in Nederland.’ 2

De gezondheidsraad

Kunnen we de gezondheidsraad eigenlijk wel vertrouwen? Meerdere leden van de commissie die in 2009 adviseerde om het HPV vaccin op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma, bleken banden te hebben met de farmaceutische industrie!

Screenshot uitzending Zembla

Voor meer informatie over de onethische marketingcampagne en corruptie die kennelijk nodig was om het vaccin in Nederland te introduceren kijk naar de documentaire ‘Het omstreden kankervaccin’ die Zembla (19-10-2008) daar destijds over maakte. 3

De gezondheidsraad is in januari dit jaar gevraagd een advies uit te brengen over HPV-vaccinatie voor jongens. De verwachting is dat dit advies eind van dit jaar gepubliceerd wordt. 4 Lees onze blogpost:  Baarmoederhalskankervaccin voor jongetjes?

 » Lees verder

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.