Poetin daagt Biden uit

Een hele prestatie – begin van de week beledigt Biden Poetin , en twee dagen later jaagt het gastland  Amerika de Chinese delegatie tegen zich in het harnas.

Het is een van de gouden regels van de diplomatie om je gesprekspartner niet te beledigen of woedend te maken, want dan is het gesprek gauw afgelopen. Als het doel van een onderhandeling is om tot constructieve overeenkomsten te komen, kan men dat in zo’n situatie dan wel vergeten.

De Amerikanen kennen deze regels uiteraard ook wel, en als ze deze willens en wetens schenden, dan zijn er wellicht achterliggende bedoelingen. Stevent de VS op een confrontatie af?

De Amerikaanse betrekkingen met de beide landen zijn op een historisch dieptepunt beland. Over en weer worden sancties opgelegd.
Het komt dan ook als een verassing dat Poetin nog steeds open staat voor gesprekken.

Toen Poetin een direkte uitzending van een gesprek tussen hem en Biden voorstelt, zie je hem glimlachen, vermoedelijk omdat hij zich ervan bewust is dat hij wat intelligentie betreft, ver boven Biden uitsteekt. Ook is Biden niet meer in staat vrij te spreken, hij heeft altijd een teleprompter in zijn oor nodig om een van tevoren in elkaar gezette tekst door te geven.

Lees meer – vooral ook over de Chinese reactie – in Wat bezielt de Verenigde Staten?

You may also like

Putins Bondsdag toespraak uit 2001
19 jaar geleden, was er een historische bijeenkomst in de Duitse Bondsdag. Vladimir Poetin was het eerste Russische staatshoofd dat sprak in het Duitse parlement – en voor het grootste deel in het Duits. De toespraak was een verklaring van [...]
Putin en de corona-crisis
Over het reilen en zeilen van Rusland ten tijden van de corona-crisis hoor je hier praktisch niets. En als je iets hoort is het negatief. Als Rusland hulp stuurt naar Italië is dat zogenaamd alleen voor propagandadoeleinden. Voor China geldt [...]
Wie is Putin?
In het Westen kennen wij president Putin alleen vanuit de media, de westerse media. Over het algemeen zijn de berichten die wij ontvangen door de heersende media, en berichten over Putin in het bijzonder, aan censuur onderhevig en volgen een [...]
Regime Change in de Oekraïne
De door het westen georganiseerde staatsgreep in de Oekraïne. Duits, nog niet vertaald.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.