Wintertijd – we zijn een uur achteruitgegaan

Dit ontlokte mijn echtgenoot de uitspraak:
“Tegenwoordig kan achteruitgaan slechts vooruitgaan betekenen”

blank
Zijn verplichte vaccinaties gerechtvaardigd?

Als je erover nadenkt zit daar iets in. We denken dat we dankzij internet en de vloed aan informatie waarmee we overspoeld worden, zo goed zijn geïnformeerd als nooit tevoren. Ook hebben we dankzij wetenschap en techniek een enorme vooruitgang geboekt vergeleken met 100 jaar geleden. Maar is dat wel zo?

Ik kwam toevallig een pagina van een oude krant uit 1924 tegen. En als je dat leest is het alsof het vandaag is geschreven. Of beter gezegd zoals het vandaag geschreven had moeten worden, want deze tekst zou zonder meer de censuur van Youtube en Co. ten offer zijn gevallen.
Ik heb er een paar alinea’s van vertaald. Trouwens, de besmettelijke ziekte waar dit krantenartikel over schrijft waren toen de pokken.

Het ergste is de dwang

[…]

Als er morgen gestemd zou worden over het al dan niet verplicht stellen van vaccinaties, durf ik er wel om te wedden dat de wet over verplichte vaccinaties massaal verworpen zou worden. Dus wie dringt ons deze wetgeving over de verplichte vaccinatie op, en met welk doel worden we zo hard onder druk gezet om ons te laten vergiftigen? Antwoord: de overheid en haar geldschieters. Maar heeft de overheid het recht om de gezondheid van de burgers op deze manier in gevaar te brengen en te schaden? De vaccinatiekwestie is zo controversieel en het succes van vaccinatie zo twijfelachtig dat de staat het recht moet worden ontzegd om op deze wijze op te treden; als de bevolking onder dergelijke omstandigheden het vertrouwen in haar autoriteiten verliest, is dat geen wonder.

Iedere volksvertegenwoordiger moet zich ook in de gevoelens van zijn medeburgers kunnen inleven. Doorgaans kan er door middel van dwang niet veel worden bereikt.

[…]
Degenen die overtuigd zijn van de voordelen van vaccinaties, moeten zich dan maar laten inenten. Maar ze mogen de anderen niet lastig vallen. Wie er nog aan twijfelt of vaccinaties nuttig of schadelijk zijn, zou de lange lijsten van sterfgevallen en vaccinatieletsels in dit tijdschrift maar eens aandachtig moeten doorlezen. Iedere vaccinatieliefhebber zal zijn mening een beetje moeten herzien als hij leest over al de ernstige schade die vaccinaties aanrichten.
Deze spreken een volkomen heldere en overtuigende taal, zeker ook als men bedenkt dat de in onze krant opgesomde vaccinatieletsels nog niet het honderdste deel zijn van het totaal. Er zouden vele dikke boekdelen gevuld kunnen worden als men alle vaccinatieschade van de laatste honderd jaar zou willen verzamelen.
Naar mijn mening is de vaccinatiekwestie geen wetenschappelijke kwestie, maar een kwestie van macht van de conventionele geneeskunde.
Deze heren die aan het roer staan van de inspectie van volksgezondheid hebben een bepaalde zienswijze en deze zienswijze bepaalt de besluiten van de Bondsraad. Maar als deze heren het toevallig mis hebben, zal dat dan geen verontrustende gevolgen hebben? Daarom is onze eis dat de verplichte vaccinaties onmiddellijk moeten worden afgeschaft, zeker niet overdreven.

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.