De reguliere media vertelt niet de waarheid over Libanon en Syrië.

Dit artikel verscheen op FreeSuriyah

De mensen die de alternatieve media lezen, wisten dit al, maar voor de mensen die alleen het reguliere nieuws volgen zoals NOS, RTL etc.. kan het een shock zijn, dat wat bijna alles wat zij lezen een leugen blijkt te zijn, propaganda of eigen interpretaties van de waarheid.

Dit komt voornamelijk om de MSM (Main Stream Media), gefinancieerd is door door de overheid, of onderdeel zijn van een grote media corporatie met een eigen “gekleurde” politieke bril, of al jarenlang niet meer in het land geweest waar hun nieuws eigenlijk over gaat. De grote bron voor Nederlands (gekleurd) nieuws is bijna altijd ANP.

Het Algemeen Nederlands Persbureau BV (ANP) is het grootste  Nederlandse persbureau. Jaarlijks levert het ANP ruim 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto’s.Het persbureau verzorgt dagelijks tientallen radio-uitzendingen en videoreportages. Het beeldarchief van het ANP omvat 2,5 miljoen dia’s en een digitaal archief met 2 miljoen beelden. Ook is het persbureau eigenaar van de beeldarchieven van KIPPA en Benelux Press.
[expand title=”Lees meer…” swaptitle=”Toon minder” trigclass=”noarrow”]

Het ANP is gevestigd in Rijswijk en heeft redacties in Amsterdam (economie, stad en entertainment), Den Haag (politiek), Rotterdam (stad), Utrecht (regio), Eindhoven (regio) en Brussel (politiek). Het persbureau heeft ruim 250 medewerkers in dienst, onder wie 160 journalisten en gebruikt daarnaast nieuws en foto’s van internationale persbureaus . In Nederland vertegenwoordigt het ANP de persbureaus Agence France Presse (AFP), Deutsche Presse-Agentur (DPA), EFE (Spanje) en Belga (België).

In de beginjaren van de radio in Nederland werd de nieuwsvoorziening verzorgd door het Persbureau M.S. Vaz Dias. De Nederlandse dagbladen maakten zich in die tijd zorgen over het feitelijke monopolie dat de grote particuliere persbureaus hadden, en streefden naar het opzetten van een nationaal persbureau zoals dat in vele andere Europese landen gebruikelijk was. Daarop werd op 11 december 1934 de stichting Algemeen Nederlands Persbureau opgericht door de Nederlandse Dagbladpers (NDP). In 2000 werd de stichting omgezet in een BV. In 2003 kocht NPM Capital, de participatiemaatschappij van het familiebedrijf SHV, een belang van 70 procent in het persbureau van onder meer de krantenuitgevers PCM Uitgevers, Telegraaf Media Groep en Wegener.

De investeerder verkocht in 2004 daarvan 15 procent weer door aan investeringsmaatschappij Halder, een dochter van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV). NPM gunde het management van het ANP een belang van 10 procent.

In 2007 stapten de Nederlandse dagbladuitgevers uit het ANP en verkochten zij hun resterende belang van 30 procent aan NPM, Halder en de leiding van het persbureau. De belangen van NPM en Halder kwamen hierdoor ieder op 43,75 procent. Het management van het ANP hield daarna een belang van 12,5 procent. Op 28 mei 2010 nam Vereniging Veronica, via investeringstak V-Ventures, alle aandelen van het ANP over.

Op 28 maart 2018 werd ANP overgenomen door Talpa Network. Dus TALPA een commerciële maatschappij is de eigenaar, dat zegt genoeg voor “gekleurd en onafhankelijk”nieuws.[/expand]

Cartoon: Jerenberg Blogspot
Cartoon: Jerenberg Blogspot

Libanon
Na er zelf verschillende keren te zijn geweest en met lokale bevolking en politici gesproken te hebben is het beeld wat de media schets niet de werkelijkheid. De demonizering van Hezbollah, het ondersteunen van de vluchtelingenkampen, waar Syrische “zogenaamde” rebellen bij de huidige al bestaande Palestijnse kampen ingetrokken zijn. De gevaarlijke situatie die het oplevert voor de Libanese bevolking en de regio. De autochtone bevolking van Libanon telt ongeveer 4 miljoen, de vluchtelingen (voornamelijk uit Syrië) en immgranten (uit Eritrea, Bangladesh, Irak e.a) hebben een aantal van bijna 2 miljoen bereikt, volgens lokale bronnen.

Lees verder op FreeSuriyah

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.