Mens tussen Hemel & Aarde

[one_half padding=”0 15px 0 0px”]

Nee, dit wordt geen religieus betoog. Het verdwijnen van de middenweg en de kloof willen we aanspreken. De kloof tussen arm & rijk, tussen goed & kwaad, tussen wel & niet en tussen hemel en aarde. Wij als mens hebben ergens hier tussenin een plekje. Wij bewegen ons tussen de extremen,zoekend naar het midden. Daar willen we het dus over hebben. Het midden en dat is hard nodig.

  • Er was nog nooit zoveel armoede in de wereld en tegelijkertijd een perverse ophoping van kapitaal anderzijds.
  • Het kruistochtenmodel uit de Middeleeuwen wordt nieuw getransformeerd. De christelijke (westerse) waarden versus de Islam. Het goede tegen het kwade. Het doel heiligt oorlogen. Pervers, want in werkelijkheid worden deze oorlogen meestal onder valse vlag gevoerd.
  • Het materialisme viert hoogtij en tegelijkertijd vluchten mensen in esoterische hocus pocus.
  • We geloven in het nieuws of we geloven in het nepnieuws. Een eigen middenweg wordt snel als politiek incorrect aangezien.

Vandaag dreigen de extremen te zegevieren. We vragen ons dan af: waar blijft de mens? De mens die naar de middenweg en het evenwicht zoekt? De mens met de natuurlijke drang zichzelf in vrijheid te kunnen ontwikkelen. De mens die tegelijkertijd de innige wens naar saamhorigheid koestert; naar het gevoel, deel van een gemeenschap te zijn.
Wie of wat hindert ons systematisch eraan het evenwicht te vinden, wat doorkruist steeds weer onze zoektocht naar het midden?

 

[/one_half][one_half_last padding=”0 0px 0 15px”]blank

[/one_half_last]