Nieuwsbrief september 2020
Wij kunnen ons niet meer de luxe permitteren om van de ene verontwaardiging in de andere te vallen…. en ons steeds weer bezig te houden met ditjes en datjes.

Want wij vertonen grote gelijkenis met een gezelschap dat al moord en brand schreeuwend het ravijn in loopt.

Citaat uit de nieuwsbrief van Driegonaal

Beste vrienden, kennissen en geïnteresseerden,

Deze nieuwsbrief is toch een beetje lang geworden, maar over Corona houden we het kort. Voor de burger die het lezen machtig is, kunnen de relevante feiten over het virus inmiddels bekend zijn. Vorm zelf een vrij oordeel. Dit wordt de burger wel lastig gemaakt en is inmiddels alleen nog mogelijk met behulp van de alternatieve media.

  • De verspreiding van het virus volgt dezelfde weg als de ons bekende griep. (Aerosolen)
  • Wanneer dhr. Van Dissel verkondigt dat er nog te weinig bekend is over de werking van aerosolen, is dit op z’n zachts gezegd een opmerkelijke “vergissing”. Alleen dit jaar al zijn er meer dan 500 wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd op PubMed. Met een beetje zoeken, vindt je zelfs een goed onderzoek afkomstig van het RIVM.
  • Het IFR, het percentage sterfgevallen van besmette personen, ligt tussen de 0,14 en 0,26%, ook dit is vergelijkbaar met de gewone griep.
  • De PCR test zoals het RIVM deze doorvoert, geeft (bewust?) veel fout positief aan. De test kan geen infectie aantonen en toont slechts een fragment van het RNA aan.
  • Daarom kan men dan ook niet van besmettingen spreken maar alleen over positieve testresultaten. De media berichten echter consequent over de enorme toename van besmettingen. Dit is feitelijk onjuist en daarmee een leugen.
  • Er is een toename van positieve test resultaten. Dit komt door de enorme stijging aan tests die doorgevoerd worden. Ook de herfst zal hierbij de getallen laten stijgen en ook dat is normaal.
  • Er is geen tweede golf, tenminste wanneer je naar de feitelijke ziekenhuisopnames of oversterfte bij het CBS kijkt.

 

Maurice de Hond

Nu kan je vinden wat je wilt van meneer De Hond, maar je kan niet ontkennen dat deze heer uitstekend met cijfers weet om te gaan en een statistiek kan lezen en interpreteren. Hij is een helder en wakker mens wanneer het om cijfers gaat.
Wij raden iedereen aan om het blog van de Hond te bezoeken. Hij plaatst op zijn blog veel artikelen die de cijfers van het RIVM in een geheel ander licht plaatsen. En omdat de Hond nog niet in de gaten heeft dat argumenten inmiddels geen rol meer spelen in het debat, gaat hij bewonderenswaardig en onvermoeid hiermee door. Bijna elke publicatie van het RIVM wordt door dhr. de Hond geanalyseerd en voorzien van commentaar. Ga zelf op zoek bij Maurice.
We zien in de laatste weken wel een verandering in de retoriek waarvan dhr. de Hond zich bedient. Hij schijnt zijn uitlatingen de heersenden aan te passen. Woorden als angst of gevaarlijk duiken de laatste tijd veel bij hem op. Ook zijn uitlatingen om “...meer maatregelen...” is nieuw en staat in contrast met zijn eigen cijfers.

 

Een herhaling?

8 jaar geleden ontstond de Occupybeweging en vele mensen herkenden dat de wereldontwikkeling met een enorme, destructieve energie in een mensonwaardige richting verliep. Toch is de energie er uit gegaan en de Occupybeweging is doodgebloed.

Ook nu vinden er wereldwijd protesten plaats, dit keer tegen de C – maatregelen. Ook nu begrijpen velen wat er gebeurt, een “staatsgreep”, ondemocratisch en antisociaal. Een volledige destructie van ons geestelijk welzijn, een frontale aanval op onze geestelijke ontwikkeling.

Was het in 2011 het economische geweld wat over de wereld walste, is het nu het brutale staatsgeweld wat ons terroriseert, ongevoelig voor het gesprek en doof voor argumenten.
De vernietigende krachten maken hierbij gretig gebruik van de verstrengeling van staat, economie en wetenschap.

 

Van oud normaal naar nieuw ideaal

De meest grote protestbewegingen sterven door gebrek aan een ideaal. Dit lot staat ook de Viruswaanzin protesten te wachten, gebrek aan inzicht en het ontbreken van een bruikbare visie voor de toekomst. Men weet duidelijk te formuleren wat met niet wil, niet wat men wel wil.
(Natuurlijk verdienen deze protestbewegingen wel ondersteuning.)

De verstrengeling van staat, economie en wetenschap hoort bij het oude normaal. Zij vormt de systematische basis voor het oude normaal waardoor we ons in deze misère konden laten voeren. Deze kluwen wordt als zodanig niet herkent en vormt tevens de basis voor het onbegrip en beneveld de weg naar een bruikbare visie voor de toekomst.

Sinds de lancering van Wakkermens, proberen we op deze ongezonde verstrengeling van staat, economie en wetenschap te wijzen. We publiceerden hier een bruikbaar uitgangspunt, niet als recept maar als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een visie die recht doet aan een gezonde samenleving.

De Sociale Driegeleding wijst op de noodzaak dat in het sociale leven drie gebieden te herkennen zijn die elk een eigen organisatie vereisen. De associatieve organisatie voor het economische terrein, een democratische organisatie voor het rechtsgebied en de vrijheid zou het leidende principe moeten zijn in het geestesleven (kunst, onderwijs, wetenschap, religie).


Zoek de ontmoeting en het gesprek,
organiseer een lokale Ronde Tafel groep, denk na over een nieuw ideaal.
Bouw mee aan een visie voor de toekomst welk recht doet aan een gezonde samenleving!

Blijf gezond zelfstandig denken!
Hartelijke groet,
Rovanov

 

image Tragische medicatiefouten

Die Medikamenten-Tragödie Het origineel vindt u hier op Rubikon Auteurs: Torsten Engelbrecht, Claus Köhnlein Vertaling uit het Duits: Franziska Zeller Redactie: Mathieu Bussels Foto: PopTika / Shutterstock.com   Inhoudsopgave: Letaliteit…

image Het schrikbeeld van de elites: Een mondige burger

De meeste artikelen die men in de vrije media vindt over het Corona gebeuren, gaan onvermoeid door met het publiceren van argumenten tegen de stroom in. Het is dapper en zeker zinvol en zal voor een nog onbepaald, lange tijd nodig blijven.…

image De letaliteit van Covid-19 (update)

Waarschuwing: deze tekst geeft de stand van kennis weer, zoals die in juni 2020 bekend was. Sommige feiten en cijfers mogen achterhaald zijn. Intussen heeft zelfs de WHO toegegeven dat…

image Corona en samenleving

Als niet-medicus ben ik nog minder dan Peter Selg bevoegd om een oordeel te vellen over de medische aspecten van de stelling die door prof. Sukharid Bhakdi, dr. Wolfgang Wodarg en inmiddels talloos veel andere mensen…

image The beauty and the beast

Nu kan je president Trump een vreselijk, griezelige eikel vinden want hij geeft daar genoeg aanleiding toe. Zijn optreden is met grote regelmaat grof, beledigend, vulgair of onsamenhangend gekwaak. In…

image De angst van de Machtselite voor het Volk

Schijndemocratie, zo werkt dat. Een geniale voordracht van Prof.Rainer Mausfeld, professor voor algemene psychologie aan de universiteit Kiel. Zijn focus richt zich op de waarnemingspsychologie en de cognitiewetenschap.…

image De nieuwe wereld volgens Yuval Harari

Een artikel van Hugo van de Zee Een kortere versie verscheenin het tijdschrift ‘Gezond Verstand’   Het is voor veel mensen wel duidelijk dat de reguliere nieuwsbronnen niet meer voldoen…

image De WHO bevestigt dat Covid19 niet gevaarlijker is dan griep

Per ongeluk? Dit bericht is overgenomen van JDReport De Wereldgezondheidsorganisatie heeft eindelijk bevestigd wat wij (en veel experts en studies) al maanden zeggen: het coronavirus is niet dodelijker of gevaarlijker…

image Agenda 21, een verborgen agenda?

Agenda 21 is een programma van de Verenigde Naties over duurzame ontwikkeling. Velen hebben er misschien van gehoord, weinigen weten precies wat het betekent. En er zijn ook mensen die…

image “Doe normaal” – werk samen

Al bewieroken gelovigen van de vrije markt-economie concurrentie als heilig principe, samenwerking is de substantie van de economie. Kijk maar eens naar de wereldwijd uitgesponnen arbeidsdeling …

Copyleft © Wakker Mens
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief