Beste vrienden, kennissen en geïnteresseerden,

Piekfijn en volkomen! Eigenlijk wilden we dan pas WakkerMens presenteren. Vooral het “volkomen” zal in een oneindig streven een wens blijven.

Overrompeld door dagelijks nieuwe en steeds snellere ontwikkelingen blijft ons geen tijd om onze website eerst perfect glad te likken.

 

Ruimte tussen de oren scheppen
Dat is wat we bij WakkerMens nastreven. Suggestief, geen mening propageren, maar wel meningen toetsen. Gevestigde meningen controleren en aan de kaak stellen.

De huidige wereldontwikkeling laat zien dat het boek 1984 van George Orwell reeds achterhaald is. Deze wereldbekende en choquerende roman beschrijft de controle van de gedachten. Het beheersen van het denken dus.

 

Het verdwijnen van de middenweg

Goed – kwaad, voor – tegen,
waar is het “even over denken” gebleven?

Onder invloed van de digitale tijdgeest waarbij alles gereduceerd wordt op 010101, de tweeledigheid van “waar – onwaar” of “wel – niet”, ontstaat er inmiddels een dwingende cultuur van ongedifferentieerde ja – nee standpunten.

 

Een petitie van de Stichting Eliant!

Binnenkort zal de staat de digitale geletterdheid op basisscholen gaan voorschrijven. Dit, terwijl er van gerenommeerde zijde ook grote twijfels bestaan over digitalisering bij kleine kinderen, mensjes dus waar de hersenen zich nog in een pril ontwikkelingsstadium bevinden.

Onafhankelijk of men deze digitale geletterdheid bij jonge kinderen nu goed of slecht vindt, gaat het bij deze petitie om keuzevrijheid, keuzevrijheid van scholen, leraren en ouders.
Sommige ouders zullen deze ontwikkeling begroeten, anderen willen hun kinderen hiervoor beschermen. Dit is een keuze die bij de ouders hoort te liggen en niet bij de staat.

Waarom scholen “digitaliseren” zonder het effect daarvan te kennen?

 

Een greep uit ons assortiment:

image Strijd der culturen

...of het noodzakelijke vijandbeeld. Op zijn laatst na de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo heeft iedereen gemerkt dat de strijd der culturen in Europa is aangekomen. Bij Hebdo…

image Meer voelen, minder denken

Naast het overheersende materialistisch denken komt er een ogenschijnlijke tegenbeweging op gang. Een toenemende trend om meer met je gevoelsleven de wereld tegemoet te treden. Meer via het gevoel de…

image Vrijheid van onderwijs

Wanneer we in de toekomst een menswaardig bestaan op onze planeet willen, dan moeten we niet alleen de milieuvraagstukken serieus nemen en hiervoor duurzame oplossingen vinden, maar bovendien en minsten…

image De vrije markt, legitimering van het ongeremde egoïsme

In een tijd van toenemende individualisering is er maar weinig voor nodig om het egoïsme aan te sporen. Een sterk heersend egoïsme onder de mensen is voor diverse belanghebbenden, een…

image Amerika en de Wereldoorlogen

Was de bevrijding van Europa het doel van de Amerikanen? Of was de bevrijding een middel om een geheel ander doel te bereiken? Ook al doen onze media er veel…

Wakker Mens
Copyleft © Wakker Mens
Stuur deze nieuwsbrief door naar je netwerk!