Heb jij ook af en toe zo’n raar gevoel in je buik?
Het gevoel dat er iets niet klopt, maar je kan de vinger er niet precies opleggen?
Wellicht vind je op deze webpagina de missende schakels om samenhangen te herkennen en wordt er voor jou, ondanks de waan van de dag, een rode draad zichtbaar.

24/7 komt via appjes, sms’jes, e-mail, podcast, feeds, Youtube, Facebook, Google+ of Twitter — waar ook ter wereld — elk bericht, melding, nieuws en nepnieuws bij ons binnen. Ontwikkelen we hierdoor meer inzicht?
Wat is zaak, wat is bijzaak? Wat is informatie en wat is propaganda? Inmiddels zijn we overbelast door de overmaat aan input.
Terwijl we druk bezig zijn om deze informatievloed op een rijtje te zetten, wordt Syrië gebombardeerd. Het referendum wordt afgeschaft omdat politici menen dat de thema’s waarover zij voor ons beslissingen nemen, te ingewikkeld zijn om door de gewone burger begrepen te worden.

Door digitalisatie, egalisatie, homogenisatie en manipulatie raakt ons denken beneveld en worden ons keuzes ontnomen. Van uniform onderwijs tot aan de eenheidsbrij in de media zijn we allen hierdoor betroffen.
Soms lijkt het er op dat hier een systeem achter zit…

 

Wat? Dat klinkt zeer suggestief!

1984Mooi, dat is precies wat het is. Een suggestie om ruimte tussen de oren te scheppen. We willen geen mening propageren, maar wel gevestigde meningen toetsen. We willen gevestigde meningen open breken en aan de kaak stellen. De huidige wereldontwikkeling laat zien dat het boek 1984 van George Orwell reeds achterhaald is. Deze spannende en schokkende roman beschrijft de controle van de gedachten, het beheersen van het denken dus.

Wellicht is een systeem te herkennen; een systeem dat gedeeltelijk door de tijdgeest gevormd wordt, gedeeltelijk door een machtselite bewust gecreëerd wordt.
Dit systeem veracht de menselijke waardigheid en tracht de ontwikkeling van de menselijke wil en vrijheid te verhinderen