Datum/Tijd
Date(s) - 09-06-2019
20:00 - 22:00

Locatie
Musis, Arnhem

Categorieën


Op 9 mei 2019 organiseren samen met Rusland & Oost-Europa Academie van Marie-Thérèse ter Haar een aantal personen en organisaties een vredestocht en concert in Arnhem. In een tijd van oplopende spanningen tussen het Westen en Rusland is het beter toenadering tot elkaar te zoeken dan oorlog met elkaar te voeren.

Onder het motto ‘Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland’ wordt in een periode van spanning met Rusland figuurlijk een brug geslagen tussen Oost en West. De organisatie roept Russen in Nederland op om gezamenlijk met Nederlanders de Rijn over te lopen via een Arnhemse brug.

Arnhem is een bruggenstad aan de Rijn en bij de Slag om deze stad hebben geallieerden (Engelsen, Amerikanen en Polen) voor vrede en vrijheid gevochten. De andere grote bevrijder van Europa, de Sovjet-Unie, krijgt de laatste jaren in Europa steeds minder aandacht. De meeste Nederlanders weten niet meer wat de Sovjet-Unie met zijn circa 28 miljoen doden voor de bevrijding van Europa betekend heeft. Een vredestocht kan bijdragen aan een betere verhouding tussen Rusland en het Westen.

Meer informatie vindt u op Rusland & Oost-Europa Academie