Beste medeburgers!

Politiek correct zijn moeten we niet verwarren met fatsoenlijk zijn.

Politieke correctheid is in beginsel een gedragscodex. Een codex voor het collectief, waarbij tegelijk een dwingend beroep gedaan wordt om deze “solidair” te volgen. In de regel een bedachte codex voor wenselijk gedrag of uitingen.
Aan zo een lijstje van “wenselijk gedrag” worden regelmatig gedragsregels toegevoegd. De oorspronkelijke doelstelling ‘niet kwetsen of discrimineren’, is sluipend uitgebreid. Hierdoor is het eenvoudiger geworden om gedragsregels er aan toe te voegen, die regelmatig geïnitieerd worden en een verborgen intentie hebben.
Slechts weinige burgers beseffen dat hier een geweldig instrument ter beschikking staat voor het vormen van de publieke opinie. Politieke correctheid is een collectief, verstarrend proces.

Fatsoen is een uiting van het individuele, morele kompas. Uit deze stelling volgt direct de vraag of je eigenlijk wel fatsoenlijk kan zijn of dat het in de kern altijd met doen te maken heeft. Je kan iemand beoordelen op zijn fatsoenlijk handelen, wat echter geen garantie is voor zijn toekomstige daden.
Het fatsoen is aan verandering onderhevig en moet steeds weer opnieuw door het individu gevormd worden, moet ontstaan en soms kost het wellicht zelfs moeite. Fatsoen is dus een individueel bewegend proces.

Resumé: Politieke correctheid is dan vanuit mijn optiek een van buiten opgelegde gedragscodex. Fatsoen is ook een gedragscodex maar zij is individueel, ontstaat intrinsiek  en moet steeds weer aan het innerlijke morele kompas getoetst worden.

De Tweede Kamer

Het moge bij de meeste lezers inmiddels wel bekend zijn dat ook in ons parlement de politieke correctheid zijn intrede heeft gedaan. Parlementariërs kunnen niet meer vrijuit spreken en worden, bij het niet navolgen van de voorgeschreven politieke correctheid, de mond gesnoerd.

Vergelijkingen van de huidige coronamaatregelen met de restricties die in de jaren ‘30 van de vorige eeuw het opkomende naziregime inluidde – zijn in het parlement niet meer toegestaan. De voorzitter schakelt gewoon de microfoon uit, ook al is een vergelijking niet hetzelfde als een gelijkstelling.
De meerderheid van de kamer juicht dit toe en bevestigt hiermee de afschaffing van de democratie.

Politiek correct of gewoon fatsoenlijk?

Waarom is het politiek incorrect om de actuele ontwikkeling in de wereld te vergelijken met de gebeurtenissen tijdens WO II? Waarom is het onwenselijk om de medische experimenten in de oorlog, waar vele joden slachtoffer van waren, te vergelijken met de huidige ontwikkelingen? (Het indirect dwingen om je te laten prikken met een substantie welke nog in de testfase verkeerd)
Vergelijken is geen gelijkstellen, vergelijken is onderzoeken.

Mijn kompas

Mijn morele kompas geeft juist aan, dat een vergelijking hiermee wel het minste is wat we uit fatsoen kunnen doen. Uit respect tegenover de vele slachtoffers van het Nazi-regime voel ik me verplicht om te vergelijken, om een poging te wagen om uit deze vreselijke geschiedenis te leren.
Stel je voor dat je, door de huidige ontwikkeling te vergelijken met de ontwikkelingen die tot het totalitaire naziregime leidden, tot de slotsom zou komen dat een gelijkstelling wel degelijk mogelijk is? Of erger nog, dat de huidige ontwikkeling de vele slachtoffers  van de nazitijd in de schaduw stelt?

Spontaan zou ik een gelijkstelling dan ook direct verwerpen. In de Tweede Wereldoorlog betrof het (slechts) etnische groepen, die door de propagandamachinerie als gevaarlijk, zelfzuchtig, slecht en bovendien ziektes verspreidend (!) voor de samenleving gedeformeerd werden. Nu echter bestaat er geen beperking tot etnische minderheden, het kan elke wereldburger treffen.

Ga op onderzoek uit!
We hadden de holocaust slachtoffers toch belooft:

Nooit meer Auschwitz!

 

Tot slot:
Heeft u een QR-coede? Gebruik deze niet.
Elk regime bestaat bij de gratie van haar volgers!

 

 

Blijf gezond zelfstandig denken!
Hartelijke groet,
Rovanov

 

 

 

 

image Vaccinatiepaspoorten – het beslissende moment

De voorgestelde, wereldwijde uitrol van vaccinatiepaspoorten heeft niets te maken met uw gezondheid. Iedereen die tot 3 kan tellen, kan dit inzien: Zowel gevaccineerden en ongevaccineerden kunnen besmettelijk zijn. Ook…

image Fake news

Koningen, keizers en geestelijke leiders hadden in de oudheid er groot belang bij dat zij voor het ongeletterde en onwetende volk de vertrouwensvolle en alwetende wijsheid vertegenwoordigden. Om dit streven kracht bij te zetten…

image The Great Reset verandert ongemerkt in The Great Narrative

Onlangs is het WEF weer eens bijeengekomen, dit keer in Dubai en heeft de nieuwste dogma's verkondigd. Er is nu niet meer sprake van The Great Reset, maar nu wordt…

image Oversterfte en jawel: vaccinatie­doden

Dit bericht is van Anton Theunissen gepubliceerd op VirusVaria Het wordt voor de grote media steeds moeilijker om de groeiende oversterfte onder de pet te houden. Tot nu toe lukte…

image Angst voor de ander

Het is een hele sprong. Zó waan je je in een democratisch land, een van de meest vrije en moderne landen ter wereld. En zó leef je in een land waarin banken je bankrekening kunnen blokkeren omdat je informatie verspreidt die ‘desinformatie’ wordt genoemd en/of omdat je ‘complottheorieën’ verspreidt.…

image Pandemie uitgedrukt in cijfers

Data-analist Marcel Barz maakt zich veel zorgen om corona. Hij is blij dat er flinke maatregelen genomen worden. Maar verschillende vrienden van hem kijken anders tegen de situatie aan. Ze…

image De Hamburgse ziekte

Fragmenten uit een speelfilm uit 1979 nog eens uit de kast gehaald. Een dodelijke epidemie verspreidt zich vanuit Hamburg over de Bondsrepubliek Duitsland, waardoor de burgers in paniek raken en…

image Komt het Marburg virus?

Een uitstekende analyse door Sietske Hoogendoorn Bron: Stichting Vaccinvrij Liggen er al plannen klaar voor een tweede pandemie? Recentelijk circuleerde een video van Kiessan Moressey over het Marburg virus. Er…

Copyleft © Wakker Mens
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief