Maart 2021

 

Goedendag {name}!

Zo snel kreeg u nog nooit weer een nieuwsbrief van Wakkermens, het heeft volgens ons dan ook wel een hoge urgentie.

Woensdag 17 maart kiest Nederland een nieuw parlement. Het zou wel eens de laatste verkiezing kunnen zijn voor velen medeburgers die op dit moment nog stemgerechtigd zijn.

Enigen van u zullen de, aan de tijd aangepaste Davidsster smakeloos vinden. Dat vind ik zelf ook.
Zij herinnert echter aan een tijd waarbij we altijd gedacht hebben dat zulke excessen nooit meer konden gebeuren en al helemaal niet in ons “beschaafde” Europa.
Ik denk dat het nog erger wordt in ons “beschaafde” Europa als damals.

Het corona paspoort

We wisten dat het zou gaan komen en we wezen in mei 2020 al op de fascistische staatsgreep die plaats vond.
Naast de spoedwet, kijkt u even zelf na welke partij hiervoor stemden, is nu het corona-paspoort inmiddels openlijk (informeel) besloten zaak.

Wist u dat het RIVM sinds in kracht treden van de spoedwet alle bewegingsdata van uw mobieltje door de telecomproviders geserveerd krijgt? Wat doen ze ermee?

Samen met het corona-paspoort kan ik me er wel het een en ander bij voorstellen, daarvoor hoef je geen corona-appje te instaleren.
Bezoek aan restaurants, culturele instellingen, sport- en jeugdactiviteiten enz. wordt door de invoering van een corona-paspoort waarschijnlijk verboden voor niet-gevaccineerden en - als niet direct - dan na enige tijd.
Ook het reizen zal voor niet-gevaccineerden lastig gaan worden. De EU-landen zullen ongevaccineerden er niet meer in laten. Het blijft nog even afwachten wanneer de bewegingsvrijheid zelfs beperkt zal gaan worden tot aan de gemeentegrenzen, / gemeente buurt.

Motie Jetten

De Tweede Kamer heeft vorige week op 10 maart ingestemd met de motie Jetten (D66) waarin deze de regering oproept het vaccinatiepaspoort zo spoedig mogelijk in te voeren.

“… verzoekt de regering, het reeds aangekondigde coronapaspoort zo spoedig als verantwoord mogelijk in te voeren en hiermee in ieder geval niet te wachten tot in de zomer, zodat mensen met een test- of vaccinatiebewijs meer vrijheden kunnen verkrijgen,
en gaat over tot de orde van de dag.
Jetten. …”

De motie is aangenomen. Wanneer het u interesseert, hier kunt u zien hoe de partijen gestemd hebben.

Plannetjes zijn niet nieuw

Een lezer maakte ons attent op een propaganda filmpje van de WHO uit 2015 een heel officieel filmpje dus. We willen u die niet onthouden.

WHO propaganda filmpje uit 2015

 

Stem advies

In onze vorige nieuwsbrief gaven we een stemadvies (hier nog eens te lezen):
Laat je bij de thema’s die je belangrijk vind niet leiden door de mooie praatjes, kijk naar het stemgedrag in het verleden van de partijen voor de thema’s die je NU belangrijk vindt.

Stuur deze nieuwsbrief vandaag nog aan vrienden en bekenden!

 

 

Blijf gezond zelfstandig denken!
Hartelijke groet,
Rovanov

 

 

 

image Die Hamburger Krankheit

De onderstaande video bevat scenes uit de film  "Die Hamburger Krankheit uit 1979, van regisseur Peter Fleischmann. De hele film is op Youtube te zien (niet ondertiteld). Fleischmann (geb. 1937)…

image Wat willen politieke partijen met de democratie?

Uit de nieuwsbrief van MeerDemocratie Geachte heer/mevrouw , Volgende week zijn de verkiezingen. Wat willen de politieke partijen met de democratie? Juist nu, waar de democratie door vrijheidsbeperkende maatregelen onder…

image Alle stemwijzers op een rij

Nu wil ik hier geen stemadvies geven omdat ik sowieso van mening ben dat het partijpolitieke systeem reeds lang achterhaald is.  Niet partijen hebben een mening maar mensen. Ook al…

image De verstrengeling van staat, economie en wetenschap

Aan de vooravond van het nieuwe normaal wordt het steeds zichtbaarder dat de vernietigende krachten die achter de schermen werkzaam zijn, gretig gebruik maken van de verstrengeling van juridische macht…

Copyleft © Wakker Mens
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief