Beste vrienden!

2020 staat voor de deur en nieuw beginnen is niet echt mogelijk.

Immers, onze wortels liggen in het verleden en we moeten op het verleden opbouwen.  Echt iets nieuws kan alleen vanuit de ideeënwereld komen. Uit de niet materiële wereld dus, komen de nieuwe impulsen of de nieuwe voornemens vandaan. Daar moet je dan wel open voor staan zodat deze impulsen wellicht in de materiële wereld iets nieuws kunnen vormen.

Wakkermens sluit het jaar af met “Waarom 9/11 belangrijk blijft”.
De gevolgen van de aanslagen op het WTC , de gevolgen voor de gehele mensheid en het individu in het bijzonder, associëren we zelfs met Wereldoorlog I en Wereldoorlog II.
Gewaagd, maar niet uit de lucht gegrepen.

 

Censuur

Een van de zaken die gesterkt werd door de gebeurtenissen van 9/11, is de censuur.
Begin oktober liet de webpagina “Hoe zit het nu echt” weten te stoppen met het publiceren van alternatieve nieuwsbronnen. De risico’s worden te groot.
De nieuwspagina Novini is ondergedoken bij het mediahuis de Blauwe Tijger.
En sinds enkele dagen wordt het portaal “Alternatief nieuws” ter overname aangeboden. Het is de meest bezochte webpagina voor speurders in het alternatieve nieuws circuit.

Webpagina’s die alleen maar “door linken” naar andere webpagina’s, die wellicht verstoten tegen een der vele publicatie voorschriften, maken zich ook strafbaar.
Dit is, alsof je de postbode juridisch aansprakelijk stelt voor het bezorgen van een brief met “verkeerde” inhoud.

Het is naïef om te denken dat de vele en ondoorzichtige privacy- en copyright wetgeving bedoelt is om burgers te beschermen. Zij is bedoelt om initiatieven als de hierboven genoemde webpagina’s te kunnen aanpakken.

 

Het ministerie van waarheid

Dit is het volgende project dat in de komende jaren gerealiseerd zal worden. Niet precies onder deze naam natuurlijk, maar wel bedoelt om de vrijheid van meningsuiting nog verder in te perken en ongewenste berichtgeving te kunnen verhinderen. Het residu is dan de “ware berichtgeving”.

Als opstapje wordt in de Nederlandse politiek inmiddels al openlijk erover gesproken hoe men nepnieuws zou kunnen vermijden. Met nepnieuws bedoelt men in deze context: ongewenst nieuws. Nieuws wat niet conform de officiële berichtgeving is.

Nog geschied dit ogenschijnlijk onschuldig. Maat het feit alleen al dat de politiek zich blijkbaar bevoegd acht om over het waarheidsgehalte van berichtgeving te mogen oordelen, is alarmerend.

Pervers eigenlijk, want we weten dat overheden de grootste producenten van nepnieuws zijn.

 

Lichtpunt en ideeën voor 2020

Het komende jaar willen we bij Wakkermens aansluiten bij het verleden, de aftrap van de oorlog tegen de mensheid, de 11 september 2001. We willen intensief ingaan op de samenwerking van overheden en de grote tech-industrie.

Hier ontstaat een innige symbiose. De overheden zorgen voor het wettelijke kader waarin we al onze vrijheden gaan verliezen en de tech-industrie zorgt er voor dat we dit niet zullen bemerken.

Ja, we voelen ons zelfs steeds vrijer, tevreden en rijk door de (technische) mogelijkheden die ons aangereikt worden. Het gemak, gratis en vermakelijk. Wat wil je nog meer?

 

De gedachten zijn vrij

Die Gedanken sind frei’ is meer dan alleen een bekend Duits deuntje, het is de sterkste en misschien enige kracht die we allen in huis hebben. Maar die moeten we wel blijven en willen gebruiken.
Samen met wakkerheid en besluitvaardigheid staan we sterker dan we menen.

Dat zijn dan ook onze wensen voor iedereen voor het jaar 2020:
denk helder, toets je bronnen en vorm je eigen mening!

 

image Waarom 9/11 belangrijk blijft

We gaan het hier niet hebben over de gebeurtenissen van 11/9, hierover is genoeg te vinden op internet, of op Wakkermens. We willen proberen het gebeuren in een grotere context…

image Kilometerheffing is niet gekomen, Big Brother rijdt wel mee.

Enkele jaren geleden heeft onze overheid, overheid impliceert overigens ook een onder(danig)heid, geprobeerd om onder de dekmantel van een kilometerheffing elke auto met een pijlzender te voorzien. Een hervorming van…

image Wakkermens is eenzijdig

Zo is het, Wakkermens is eenzijdig. Daar willen we graag iets aan doen maar daar hebben we wel hulp bij nodig. Waarom zijn we eenzijdig? Simpel, te weinig mensen. Meer…

image NGO’s en geheime netwerken (actualisering)

Enkele dagen nadat we het onderstaande bericht publiceerden verscheen er een uitgebreide lijst op Swiss Propaganda Research over bijna alle organisaties die door de NED ondersteunt worden.   De jaren…

image Duitse professor hekelt boerenbedrog van de EU

  Dit bericht verscheen bij De Dagelijkse Standaard Volgens hoogleraar Hans-Werner Sinn van de Universiteit van München houdt de Europese Unie haar burgers voor de gek met de zogenaamd ‘klimaatvriendelijke’…

Copyleft © Wakker Mens
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief